Avagy gyűjtsünk össze minden szépet és jót, ami segít abban, hogy a ránk osztott citromból jó limonádé legyen.

Különvélemény csak pozitívan

Különvélemény csak pozitívan

Egek Ura (Up in the air)

2020. június 17. - Magdi Különvéleménye

Ez a 2009-es film számomra amolyan örök klasszikus a vígjáték kategóriában. Ha könnyed, de tartalmas kikapcsolódásra vágyom, szívesen újranézem bármikor. Egy nagyon jó technikai ajánlót találhattok itt: https://transfesser.blog.hu/2011/08/25/egek_ura_up_in_the_air_2018 úgyhogy én inkább azt osztom meg veletek, hogy én miért szeretem.

egek_ura.jpg

Először is azért, mert a fő karakterekre valami félelmetesen jól válogatták a színészeket, mintha rájuk lenne szabva. Ryan Bingham (George Clooney) nálam mindig örök kedvenc, de ebben a filmben nagyon jól alakítja a jóképű, célratörő üzletembert, aki gyengekezű vezetők helyett végzi a piszkos munkát, az év nagy részét reptereken és hotelszobákban töltve. Felhívja a figyelmet arra, hogy a hátizsák nagyon nehéz tud lenni, ha mindenféle felesleges dologgal töltjük meg és azt cipeljük magunkkal nap mint nap, legyen szó egy el nem engedett emlékről, vagy egy hasznavehetetlen tárgyról. Komoly célt kerget, a 10 millió mérföldes klub kiváltságosai köré kerülni. Elgondolkodtatónak tartom, hogy amikor eléri a vágyott célt, közel sem akkora az öröm, mint ő azt gondolta…valóban ez volt a vágyott cél? (és nem akarok én a célkitűzésről papolni, mert előbb-utóbb fejbe vágtok érte)

Méltó partner a filmben Alex (Vera Farmiga), akivel hol máshol, mint a repülőtéren fut össze hősünk. Eszement jó flört csatákat bonyolítanak le, ami jóféle szexbe torkollik. Sokaknak átfuthat az agyán, hogy de hát ez ilyen egyszerű? Ilyen szókimondó kell hogy legyen? Illő ez?

Ezt döntse el ki-ki saját értékrendje szerint, de én akárhányszor nézem a filmet, komoly kedvet kapok egy jóízű flörthöz! Bevallom teljes egészében azonosulni tudok ezzel a karakterrel. Kettőjük románcának van egy durva csattanója a végén, de nem lövöm le a poént az előtt, aki még nem látta.

Minden filmben kell egy jó ellenpont. Jelen esetben a két határozott, erősen domináns karaktert a kissé suta, ám roppant ambiciózus Natalie (Anna Kendrick) ellensúlyozza az esetlen próbálkozásaival, a rózsaszín ködös álmaival és azzal a friss diplomás naiv attitűddel, hogy ide nekem az oroszlánt, megváltom a világot.

A profi kirúgó munkáját követve érdekesnek tartom azokat az emberi reakciókat, amik úgy elsőre kijönnek az emberekből. Van a hirtelen haragú, a megdöbbent, a reményvesztett, a fásult, és még sok más…Ami nekem nagyon tetszik, hogy itt-ott megpróbálja rávezetni őket Ryan, hogy bár egy ajtó bezárult, azért bőven akad lehetőség, esélyesen jobb is, mint ami eddig volt.

Jó szívvel ajánlom a filmet aki valami romantikus vígjátékra vágyik, méghozzá a jobbik fajtából.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulonvelemenycsakpozitivan.blog.hu/api/trackback/id/tr6715825692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása